Extreem grote woningen!
Laatste woningen nog beschikbaar
Hof van Hamerden
Wilt u dit als uitzicht?
Laatste woningen nog beschikbaar
header_button_gedraaid_2.png

Duurzaamheid

Zonnepark

Aan de rand van de wijk komt een zonnepark van 1264 zonnepanelen,  de opstelhoogte van de panelen is circa 30cm en het veld wordt omsloten door een beukenhaag. Alle woningen worden aangesloten op het berekende aantal zonnepanelen om epc 0 te halen. De aantallen zonnepanelen variëren van 20 tot 25 stuks per woning, al naar gelang van het gebruiksoppervlak van de woning. Dit komt neer op maximaal ongeveer 550 zonnepanelen voor de woningen (Veld A). 

Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp met lage temperatuur vloerverwarming, waardoor er geen gas meer nodig is om de huizen te verwarmen. De zonnepanelen wekken de energie op die  nodig is om de woning te verwarmen en te voorzien van warm tapwater, e.e.a. conform de epc berekening van S&W Consultancy.

 

 

Hoe werkt het?

Iedere bewoner koopt bij zijn woning, het aantal zonnepanelen dat benodigd is om epc 0 te halen , dit aantal panelen zit dus in de koopsom. Er is ook een mogelijkheid om meer panelen bij te kopen, de makelaar kan u hierover informeren.

Tijdens de bouw wordt de bekabeling van de zonnepanelen naar iedere woning aangelegd. In uw meterkast komt de omvormer die wisselstroom maakt die u vervolgens kunt gebruiken in huis. Via een App kunt u precies zien hoeveel energie uw zonnepanelen opwekken. Uw huis blijft mooi en vrij van zonnepanelen. Eventuele storingen kunnen dus ook opgelost worden zonder dat een monteur uw dak op moet. 

 

 

Producten

Zonnepanelen

De zonnepanelen zijn van het merk Hanwha Q Cells ( of gelijkwaardig ) en leveren per stuk 280Wp. De voordelen van dit merk zijn de goede garantie met 12 jaar productgarantie en 25 jaar opbrengstgarantie. De hoge opbrengst wordt mede gehaald door de Q.antum technologie. De opbrengst van de cellen gaat vrijwel niet achteruit met de jaren, door verschillende innovatieve technologieën (anti-LID en anti-PID). Verder is Hanwha een sterke multinational waardoor uw garanties zeker zijn.

 

 

Omvormer

De omvormer zet de stroom van zonnepanelen om naar elektriciteit die u kunt gebruiken in huis. Er bestaan hiervoor en standaard en een luxe optie.

De standaard oplossing is de omvormer van het merk Omnik. Hiermee kunt u de totaal opbrengst van uw zonnepanelen uitlezen via een App. De garantie is 10 jaar op de omvormer, en deze omvormer zit standaard bij uw woning.

De luxe omvormer is van het merk SolarEdge. SolarEdge werkt met power-optimizers bij ieder paneel. U kunt dan per paneel zien hoeveel stroom de zonnepanelen leveren. Door de optimizers werken alle panelen optimaal en zult u ongeveer 5 procent meer opbrengst hebben. De garantie is met 12 jaar op de omvormer en 25 jaar op de optimizers erg goed, de luxe omvormer is tegen meerprijs ook aan te sluiten in uw woning.

 

Er zal gebruik gemaakt worden van een vergelijkbaar systeem als te zien in het filmpje. 

www.mastersinsolar.nl 

 

Fujitsu Waterstage voor verwarming en warm tapwater

De Fujitsu Waterstage Lucht-Water warmtepomp zorgt het gehele jaar voor verwarming en warm tapwater. De warmtepomp bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Het buitendeel onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door het binnendeel afgegeven aan de woning. Hierdoor wordt er een rendement van 400% op jaarbasis behaald voor verwarming.

 • 100% duurzame verwarming en tapwater met de warmtepomp! Ook bij -10
 • Jaarrendement van 400% op verwarming
 • Standaard voorzien van Siemens weersafhankelijke regeling

 

Ruimteverwarming

Een warmtepomp heeft het hoogste rendement met Laag Temperatuur Verwarming. Dit kan vloerverwarming zijn of Dynamische convectoren.

 • Vloerverwarming levert constante warmte. Ideaal voor in de woonkamer
 • Dynamische convectoren hebben een snelle reactietijd. Ideaal voor slaapkamers

 

Warm tapwater

De warmtepomp verwarmt water voor warm tapwatergebruik. Dit wordt opgeslagen in een boiler zodat er altijd warm tapwater beschikbaar is.

 • Als enige een RVS A-label boiler, dus een zeer laag energieverbruik
 • 10 jaar garantie op de onderhoudsvrije boiler
 • Zeer snelle opwarmtijd door efficiënte warmteoverdracht

 

 

Orcon MVS woonhuisventilator voor een buitengewoon binnenklimaat

De MVS-15 woonhuisventilator is de stilste en meest energiezuinige woonhuisventilator in alle standen. Onafhankelijke metingen in verschillende projecten hebben dit aangetoond. Deze ultieme prestaties komen voort uit een aantal doordachte ontwikkelingen. Eén van de belangrijkste is de energiezuinige gelijkstroom motor in een zeer efficiënt slakkenhuis! Deze combinatie zorgt voor een zeer geluidsarme werking. Ook de luchtdichtheid en geluiddempende werking is dankzij het EPP slakkenhuis nog eens sterk verbeterd. De MVS-15 is de perfecte balans tussen geluid, energieverbruik en comfort!

De ventilator is standaard voorzien van een geïntegreerde vochtsensor. Deze automatisch werkende vochtsensor laat de ventilator harder draaien bij een stijging van de luchtvochtigheid in badkamer, keuken en toilet op het moment dat het nodig is. De vochtsensor zit afgeschermd in de unit en een bediening in de badkamer of toilet is dan ook niet langer noodzakelijk. U wordt hiermee ontzorgd en u bespaart op de aanschaf van een badkamer bediening.

 • Ingebouwde vochtsensor, geen extra badkamer bediening nodig
 • De stilste én meest efficiëntste in alle standen
 • Servicevriendelijk en zeer onderhoudsarm